22. februari 2019
Ik kan mijn eigen boosheid niet voelen. Ik ontwijk deze, waardoor ik tegelijkertijd niet tegen kritiek kan. Ik durf niet te zeggen waar het op staat, en daarom zeg ik 'ja' in plaats van 'nee'. Ik ben bang dat iemand boos op mij is, terwijl het soms andersom is.
11. februari 2019
Mijn constante vragen en gezeur hebben als gevolg dat ik niks meer vraag of durf te zeggen, en daardoor zet paniek in mijn hoofd vaak door, dit geldt trouwens ook voor andere vlakken in mijn leven, niet alleen sociaal gezien. Ik kan dan volledig van de kaart raken, en weet uiteindelijk vaak niet eens meer waar het nou precies om draaide, omdat ik er zoveel bij heb gehaald in mijn hoofd.
02. februari 2019
Ik merk dat ik me vaak anders voel, een beetje een buitenbeentje. Maar ik weet, ik ben niet alleen. Er zijn veel hoogsensitieve mensen. Het is zeker geen slechte eigenschap. Je bent vaak een harde werker, creatief en sommige hoogsensitieven zijn goed in precisiewerk.
25. januari 2019
Ik denk dat het belangrijkst is dat mensen zelf voelen of ze veranderd zijn, na een traumatische gebeurtenis. Dat kan zijn ziekte, een ramp, natuurramp of sterfgeval van een naaste. Het is fijn als je kan denken dat je er door groeit, of er iets van kan leren. En dat denken mensen vaker wel, dan niet.
23. januari 2019
Dat ik destijds functioneerde op school, betekende helaas niet dat het ook echt goed ging. Ik ben nog steeds ziek, ongeacht mijn prestaties of cijferlijst. Ik vond het destijds heel pijnlijk dat ik moest stoppen met mijn opleiding, omdat ik niet meer kon. Ik moest mij focussen op herstellen, zodat ik later weer beter door kon gaan met mijn opleiding.
22. januari 2019
Sta stil bij iets, of zet door. Ik doe zelfkennis op en dat heeft me een beetje zekerheid en wat acceptatie gegeven. Beetje bij beetje leer ik mezelf begrijpen.
08. januari 2019
"Ik ben een voorbeeld van hoe je het níet moet doen", zeg ik altijd. Als ik hier diep over nadenk, is dit natuurlijk een confronterende zin. Ik heb mijn familie pijn gedaan. Niet expres. absoluut niet, maar dat maakt het voor hen niet minder pijnlijk, misschien zelfs wel meer. Daarbij was ik ook destijds flink aan het puberen. De band met mijn jongere zusje heeft een enorme klap gehad. De afgelopen tijd hebben we wel weer beter contact en doen we dingen samen.
06. december 2018
Ik ben jaloers op mensen die gewoon lekker niks kunnen doen. Mensen die tevreden zijn met zichzelf, zonder allerlei extra's te hoeven doen. Dat het gewoon prima en fijn is, zoals het is. Gewoon heerlijk tevreden met wie je bent en wat je doet. Jeetje.
09. november 2018
Wil jij even de folders aanvullen? De vloer even vegen en de tafels afnemen in de kantine? Al in mijn stage en werk voelde ik mij vaak ondergeschikt aan een ander. Een schoonmaakster, iemand die het niet helemaal is, zeg maar.
26. oktober 2018
Misschien zijn je ouders nog niet op mijn moeders' leeftijd, maar vergeet niet dat alles een keer zal eindigen. Geniet en heb elkaar lief... Voor het te laat is!

Meer weergeven